söndag 23 mars 2014

TEXT/BILDER FRÅN HBG ARENA 23MARS

Hej,

Idag söndag hade vi genrep inför Warbergsspelen. Match mot FCH i Helsingborgs Arena (stora hallen). Kan börja med att nämna att första matchen på stor plan spelade vi i höstas mot just FCH. Denna match slutade med att FCH vann med 11-2. Nu har vi hunnit träna och spela fler matcher under säsongen och jag måste säga att som tjejerna har utvecklats, riktigt roligt att se och inte utan att man blir stolt som ledare för detta härliga gäng! Matchen idag var första gången vi spelade med flygande byte och bara det är svårt i början. Men detta gör vi överlag jättebra, vi ska tänka på att inte hoppa in för tidigt bara när vi kommer till Warberg, vi måste vänta tills tjejerna har kommit ut innan vi bytar, men det är smådetaljer som vi kan förbättra men som vi måste tänka på som ledare. Idag hade vi Julia i mål och även som lagkapten. Backpar Lina/Linnea O & Moa/Issa, centrar Rebecca & Maja P, forwardspar Frida/Isabella M & Lovisa/Ida & Maya H/Maya M. Vi pratade innan match om flygade byte, centrar som skulle ligga nära backarna så vi gjorde det svårt för FCH att komma igenom i mitten och skjuta, vilket vi vet de är duktiga på. Måste säga att både centrar & backar gjorde detta jättebra och hjälpte precis som övriga laget Julia att hålla nollan. Ja, just det matchen slutade med vinst för ÅKIBS med 1-0 efter mycket bra kämpainsats från våra härliga tjejer från målvakt till siste forward. Inget insläppt mål på 3x15min är riktigt bra! Efter 2 perioder stod det fortfarande 0-0, men i sista pausen märkte vi laddning hos tjejerna att ta hem detta och Maja P manade på övriga tjejerna i omklädningsrummet att kämpa och ge allt i sista perioden. Efter ca 5-6 minuter fick Frida läge ute till höger och gjorde inget misstag. Ett riktigt snyggt skott längs marken sökte sig in vid målvaktens bortre stolpe. Vi hade fler lägen att göra mål, bl a stolpskott av både Lovisa & Isabella M. Dessutom fler skott som sånär hade gått in, även FCH hade lägen men ett mycket bra försvarsspel tillsammans med mycket bra målvaktsarbete från Julia gjorde att vi höll nollan.
Efteråt blev det både segersång och lagfoto, se nedan.
Riktigt kul att få spela i Helsingborg Arena A-hall och säkert ett härligt minne för våra tjejer, vi tackar FCH för chansen att få spela i så fin arena.

Vi kan sammanfatta det hela med att detta var ett riktigt bra genrep inför Warberg.