Hej,

I söndags hade vi vårt sista poolspel för vårt mixade A-B lag, vilket är lite vemodigt då det har varit väldigt roligt att följa detta lag under säsongen. Kul att se hur våra yngre och äldre spelare har lärt känna varandra och trivts ihop. I flesta matcherna har det gått bra, men framförallt har vi haft ett härligt "go" under säsongen i detta lag, vilket är väldigt roligt att se.

I söndags var tidiga matcher som gällde mot FCH & Engelholm. Spelplats Norrehedshallen, HBG.
Innan match pratade vi om att vi skulle på FCH direkt och inte ge dem tid, samt försöka titta upp innan vi passar.
Första matchen var mot FCH redan kl.10:00 och tyvärr så rann det iväg till 3-0 för FCH ganska tidigt i matchen och om det var för att våra tjejer inte var på tårna eller att FCH helt enkelt är ett väldigt duktigt lag med en del spelare som är duktiga på att dribbla sin tjej och gå på skott ska jag låta vara osagt. Men vi ledare tyckte tjejerna var laddade från början och kämpade, men FCH var som sagt väldigt duktiga och det tog ett tag innan vi kom in i det och kom på hur vi skulle stoppa dem. Andra perioden har vi stundtals riktigt bra tryck på FCH men bollen vill inte in trots stolpträffar, bollar på mållinje, bollar som for utanför mål precis eller så räddade FCH's duktiga målvakt. Men vi ledare var väldigt stolta över våra tjejer efter denna match, då vi kämpade hela vägen. Det är detta som gör det så roligt att vara ledare för dessa tjejer, resultatet spelar inte så stor roll, men att man kämpar och gör sitt bästa hela tiden är det som räknas och det gör verkligen våra tjejer!
I denna match hade vi målvakt Julia, backpar Mira/Thea & Moa/Issa, centrar Maja P & Wilma T, forwardspar Linnea/Lovisa, Frida/Viktoria & Nikita/Tilda.
Lagkapten i denna match var Lovisa som verkligen kämpade och visade vägen hela matchen.
Snyggt att se visa av FCH's tjejer komma fram till Lovisa efter matchen då Lovisa satt kvar på bänken (skadad) och inte kunde vara med när tjejerna tackar varanda efter matchen.

Som vanligt är det ofta väldigt tajt mellan matcherna i poolspelet och nästa match var bara 15 minuter bort, så det gällde att fylla på med lite dricka och något lätt att äta. Vi ändrade bara lite i kedjorna, där Frida blev center och Wilma T gick ut som forward. Nya kedjepar; Tilda/Wilma T, Nikita/Viktoria & Lovisa/Linnea. Kapten i denna match var Wilma T och gjorde som Lovisa precis som kapten ska, kämpade och visade vägen för de andra tjejerna hela matchen igenom.
I denna match var det vi som rivstartade och hade 5-1 innan det blev paus.
Första målet gjorde Wilma T, där bollen gick snyggt från Tilda på högerkanten in i mitten där Frida fick vidare bollen till Wilma som snyggt avslutade med skott förbi målvakt, riktigt fint mål. Andra målet kommer efter fint utkast från Julia som rinner igenom hela vägen till Lovisa som fri med målvakt inte gör något misstag, återigen utnyttjar vi Julias fina utkast. Sedan reducerar Engelholm, där vi har svårt att få bort bollen i försvaret.
Strax efter gör vi 3-1 genom Tilda, skott i slottet. Målet kommer efter riktgt bra jobb av tjejerna som kämpar till sig bollen. 4-1 kommer återigen via utkast från Julia "assistdrottningen" Udd, denna gång är det Nikita som snyggt driver in från högerkanten och snyggt avslutar. Lovisa avslutar perioden med att skjuta 5-1 efter skott i slottet. I paus ville Wilma att vi skulle hjälpa forward nere i hörnet när vi är i anfall, så då gick vi igenom hur man kan hjälpa varandra genom att back och övriga anfallare möter och vill ha boll. Extra kul när tjejerna själv påpekar saker och är delaktiga.
Andra perioden märks det att vi spelat 60 minuter redan men vi hinner göra ytterligare 2 mål. 6-1 gör Frida snyggt efter att ha läst spelet i mitten och snodde bollen i mitten efter uppspel från Engelholms back i mitt. Engelholm reducerar till 6-2 innan Nikita avslutar genom att driva in från högerkanten och bryta in i mitt och distinkt sätta dit 7-2.
Fint förarbete från Moa på högerbacken som friställer Nikita.

Något vi även fick se idag var forwards som gick ner och täckte upp när back gick med upp i anfall, tjejerna börjar tänka innebandy.

Tack alla tjejer som varit med under säsongen i detta lag, ni är ett härligt gäng!