söndag 16 mars 2014

REFERAT/BILDER POOLSPEL 9MARS

Hej,

Förra söndagen hade vi sista poolspelet för Flickor C, denna gång var det färd till Bjärred som gällde. Första matchen var mot Gårdarike som precis som oss hade tjejer födda 03-04. Kapten var Amanda som gjorde detta mycket bra. Målvakt Julia, backpar Lina/Maya M & Moa/Amanda, centrar Linnea P & Maja P, forwards Lovisa,Ida,Frida,Isabella M & Tindra.
Vi hade 3-0 i paus efter mål från Lovisa (skott framför mål), Lovisa på fint utkast från Julia som fri med målvakt gjorde mål. Tindra avslutade perioden med att göra 3-0 på retur framför mål, efter att Isabella M skjutit. Vi påpekade i paus att det lönar sig att in framför mål då det lätt blir returer. Andra perioden fortsatte målen att trilla in, Linnea P mål efter skott i slottet, Ida förarbetade. 5-0 Linnea P fri framför mål efter fin pass från Ida. Sedan reducerade Gårdarike efter att vi haft svårt att få bort bollen framför mål.
6-1 efter att Lovisa vänt upp i slottet och sköt i mål efter pass från Ida. Tindra 7-1 som fri med målvakt snyggt skjutit förbi målvakt. 8-1 Lovisa fri med målvakt efter assist Moa. Lovisa fick avsluta målskyttet efter att gjort mål "Köksvägen". Slutresultat 9-1 och många fler lägen från våran sida att göra fler mål.

Nästa match var bara 10 minuter bort och efter lite påfyllnad av batterierna var det nu dax för match mot Bjärred som hade tjejer födda 04-05. Som trots att de var lite yngre än våra tjejer kämpade på bra och gav våra tjejer en bra match. Kapten i denna match var Isabella Möller och gjorde detta jättebra, roligt att du är tillbaka igen! När matchen väl började gjorde Lovisa 1-0 på skott, 2-0 riktig fint mål från Lina som drev från egen backplats rakt igenom Bjärred och avslutade från högerkant med skott förbi målvakt. Lina har försökt detta innan också och nu äntligen gick det hela vägen! 3-0 Lovisa efter att Isabella M först skjutit, 4-0 Linnea P som efter att snott bollen på mittplan helt fri med målvakt inte gjorde något misstag. 5-0 från Isabella M. Lovisa avslutade perioden med att göra 6-0. I pausen pratade vi om att försöka rulla runt bollen ännu mera inom laget och vårda bollen. Sista perioden började med att Isabella M gjorde mål efter pass från Tindra. 8-0 fint mål efter att Linnea från kanten passat Lovisa som avslutade i mål. 9-0 var nog ännu snyggare då bollen gick hela vägen nerifrån via Lovisa vid sargkanten som förlängde bollen till Linnea P som tog med bollen i fart och avslutade snyggt! Ett mål som sammanfattar lite hur vi vill spela, där backarna tittar upp och spelar upp bollen till forwards/center, som sedan spelar vidare till tjej i fart. 10-0 Lovisa innan Linnea P avslutade med att göra 11-0 på pass från Lovisa, återigen från kanten. I andra perioden så rullade vi runt bollen bra och man hörde hur tjejerna pratade med varandra ute på plan och ville ha bollen.
Vi gjorde mycket bra saker idag och många fler lägen hade vi i båda matcherna, bl a hade Amanda otur med både ribba och stolpe efter 2 kanonskott.

Tack till alla tjejer för en härlig dag och tack till alla föräldrar/släkt för support.

Nu laddar vi för genrep mot FCH i Helsingborg Arena söndag 23 mars.