torsdag 12 december 2013

REFERAT POOLSPEL 8DEC

Hej,

I Söndags var det dax för ytterligare ett poolspel, denna gång vårt mixade lag A-B. Efter lite återbud var det 13 taggade tjejer som åkte till Bjärred för 2 matcher. Första matchen mot Skurup slutade 2-9 efter 1-3 i paus. Detta var vår första förlust för vårt A-B lag i höst, men så mötte vi också ett duktigt Skurup, som hade några spelare som var riktigt duktiga och hade bra passningsspel när man gick till anfall. Måste passa på att berömma vår mycket duktiga målvakt Julia som förutom räddade mycket skott även assisterade till Tildas mål via ett av sina fina utkast! I sista perioden trillade det in lite fler mål men vi fick iallafall sista målet i matchen som Filippa gjorde. Det vi tar lärdom från denna match är att många av Skurups mål kommer till framför vårat mål, detta är något vi får träna lite extra på, vi LÄR oss hela tiden, vilket är bra.

Match 2 startade strax därefter och denna gång mot hemmalaget Bjärred. Matchen slutade 5-9 efter 3-6 i paus. Återigen assisterade Julia till ett mål, denna gång genom Filippa. I Julias utkast har vi ett riktigt vasst anfallsvapen som vi ska använda oss av mer. Det är framförallt i början av matchen vi inte riktigt är med, då Bjärred tar ledningen med 5-0 ganska snabbt i första perioden. Men efter det så vinner vi faktiskt matchen med 5-4! Det är något vi ska ta med oss, våra tjejer ger järnet hela tiden och ger aldrig upp, vilket är en styrka och som man kommer långt med. Humöret hålls uppe hela tiden trots att målen trillar in bakåt. Målskyttar i denna match; Engla 2 mål, Tilda 1 mål,Maya Mäkelä(i sin första match i A-B) 1 mål, Filippa 1 mål.
Spelare idag: Julia,Mira,Maja P,Amanda,Lina,Ellen,Tilda,Engla,Maya M,Filippa,Maya J,Moa & Thea. Kapten i båda matcherna var denna gång Maja P, bra jobbat!