Hej,

I lördags bar det av till Båstad, som bjöd på riktigt fint väder.
Denna dag var det våra Flickor Blå C som skulle spela sitt andra poolspel.
Efter lite genomgång i omklädningsrummet så gick vi ut för att möte Röke
i första matchen. Vi ställde upp med Julia i mål, backpar Lina/Linnea O, Maja P/Issa,
3 forwardspar i Tindra/Amanda/Lovisa, Maya H/Moa/Mäkelä, Frida/Maya J/Isabella M.
Lagkapten i denna första match var Maya J som gjorde detta med stor glädje!
Alla centrar var nya i sina positioner men gjorde detta jättebra. Backparen spelade
stabilt och bra hela matchen och forwards jobbade på jättebra. Sedan måste vi nämna
båda målvakterna i matchen som var mycket duktiga båda två och gjorde att matchen
bara innehöll 2 mål totalt, och båda dessa gjordes av Röke, men en riktigt bra match
av våra tjejer allihopa! Det är sådana här jämna matcher som utvecklar tjejerna på sikt.

Andra matchen började knappt 15 minuter efter första matchen slutade och vi mötte
denna gång Båstad. Samma lag som i förra matchen, denna gång fick Linnea O vara kapten och gjorde detta jättebra.
Vi dominerade ganska rejält matchen men vi lyckades bara få in 1 mål innan paus.
Vet inte om första matchen satt i benen eller om tjejerna kände att vi var lite bättre, men i paus sa vi att vi skulle springa lite mer då bara 20 minuter kvar. Direkt efter paus gjorde Båstad 1-1 i första bytet, men detta tände nog våra tjejer för sedan blev det ketchupeffekt och matchen slutade 8-1 till slut. Målen fördelade sig jämt mellan alla 3 kedjor, vilket är kul att se att alla får vara delaktiga. Sedan är det inte bara målen framåt som räknas utan måste även nämna vår målvakt och våra backar som gjorde en riktigt bra match!
3 insläppta mål på totalt 80 minuter är riktigt bra.
Men framförallt är det kul att se tjejerna spela och vilken glädje de visar både på plan och vid sidan om. Man hejar på varandra och uppmuntrar varandra och visar riktigt lagkänsla.

Efteråt när vi skulle gå ut från hallen så kom en Båstadledare fram och tackade oss för en bra match och tyckte att våra tjejer var så duktiga och proffsiga. Deras lag har börjat spela i år och hon nämnde att få in ett mål mot oss var som att vinna matchen, betydde jättemycket för deras tjejer, detta värmer ett ledarhjärta! Får önska både Båstad och Röke lycka till i fortsättningen och hoppas vi möts fler gånger.

Det slog mig i bilen hem efteråt vilken utveckling våra tjejer har gjort sedan de flesta började spela för något år sedan, ni är jätteduktiga allihop.

Tack tjejer för en härlig lördag från stolta ledare!