söndag 16 februari 2014

REFERAT POOLSPEL 15/2

Hej,

I lördags förmiddag var det Flickor Blå C som spelade poolspel.
Först ut var det match mot Lomma FBC. I denna match ställde vi upp med 2 backpar (Lina/Linnea O & Amanda/Issa) och 3 kedjor(Lovisa/Maja P/Frida & Maya M/Linnea P/Maya J & Moa/Ellen/Tindra samt Julia i mål. Kapten var Frida och gjorde detta jättebra. Innan match fokuserade vi på passningsspelet samt att vara med från början. När matchen började så var vi verkligen med och tjejerna visade en härlig attityd och go. Redan i första bytet så gjorde Lovisa mål köksvägen, vilket är lite av hennes specialare. Som det inte var nog så gjorde Linnea P fri med målvakt inget misstag och satte dit den redan i andra bytet, vilken start på matchen! Sedan fortsatte det att rulla på: Maja P 3-0, Ellen 4-0, Linnea P som snyggt snodde bollen och satte dit 5-0 innan Lovisa avslutade första perioden med att skära in från högerkanten och trycka dit 6-0. Amanda passade upp till 6-0 målet och extra roligt när backar är inblandade då vill vi att backarna ska titta upp och hitta forwards och inte bara slänga iväg bollarna, och jag tycker våra backar blir bättre och bättre på detta hela tiden. Andra perioden blir inte lika målsprakande som första men efter att Issa(återigen backpass) snyggt spelat fram Lovisa till 7-0 målet så gör vi även mål nummer 8 & 9. 8-0 målet snyggt genom Maya J som trampar på till vänster och stänker in bollen. 9-0 målet genom Lovisa på fin pass från Frida. Värt att notera från matchen att vår back Lina höll på att göra drömmål från backposition där hon från mittplan tar sig igenom hela Lommalaget men målvakten räddar när Lina är fri med mål. Kul att se backarna ta för sig på detta vis!

Nästa match visste vi skulle bli tuffare då det var Åby IBK vi skulle möta och vi mötte dem för ett tag sedan i Klippan och efter att ha lett denna match i paus med 3-0 så vände Åby och vann med 4-3. Linnea P kunde tyvärr inte vara med i denna match så vi gick ner på 2 centrar (Maja P & Ellen) samt 3 forwardspar. 2 backpar i Moa/Issa & Lina/Linnea O. Kapten i denna match var Moa och gör detta jättebra. Till denna match poängterade vi vikten av att vara på "tårna" och jobba hela tiden. Det blev en målsnål första period där Åby gör periodens enda mål efter att vi haft problem att få bort bollen från eget mål. I paus pratar vi om att snabbt på Åbys spelare och inte låta dem få någon tid på sig samt att när vi är inne på plan så ska alla springa och jobba för varandra, vilket vi verkligen gör i andra perioden. Precis innan andra ska börja så visar det sig att Linnea O ej kan fortsätta spela och vi får snabbt ändra om och plocka ner Amanda som back och köra med 5 forwards vilket rör till det lite inledningsvis, men samtidigt får det alla inkl ledarna på tårna. Många får smällar i matchen som stundtals är tuff men tjejerna kämpar och sliter och belöningen kommer när Ellen gör 1-1 framför mål på pass från Lovisa. 2-1 gör Ellen på snyggt skott på pass från back Lina. Sedan har vi lite otur och Åby kvitterar till 2-2 precis när signalen går för byte. Men vi kämpar vidare och Lovisa gör kanske dagens mål när hon skär in från höger och dundrar in skottet i första krysset! Åby lyckas kvittera till 3-3 med skott i slottet. Oavgjort är nog rättvist om man ser till hela matchen och denna typ av match är väldigt utvecklande för tjejerna. Vi ska även nämna vår jätteduktiga målvakt Julia som återigen gör 2 mycket bra matcher och framförallt i andra har hon mycket att göra vilket Julia själv tycker är roligast. 3 insläppta på 80 minuter är mycket bra och det är hela laget som försvarar sig bra, med Julia som som säker sista utpost.

Sedan måste vi passa på att tacka alla inblandade för all hjälp med kiosk, sekretariat och allt som hör till för att ordna ett poolspel på hemmaplan. Tack även till domare och motståndarlag för en trevlig lördag.

Nedan hittar ni lite bilder från lördagen.
/Stolta ledare för ett härligt gäng tjejer!