tisdag 5 februari 2013

MATCHER SÖNDAG 3/2 TEXT+BILDER!

Hej,

Då hade vi vårt sammandrag i söndags och vilken fest det blev med härligt spel från våra och övriga lags tjejer!

14 tjejer samlades vid lunchtid för att spela i Knatteligan, tyvärr fick 3 tjejer lämna återbud på morgonen pga sjukdom. Krya på er!
Innan vi skulle börja spela så fixade vi bemanning av kiosk & sekretariat, bra jobbat av alla som hjälpte till, tack så mycket.

Följande 2 lag ställde vi på banan denna dag.
ÅKIBS 1: Hanna, Maja E, Amanda A, Maja I, Alva, Linnea P, Maja P & Frida
ÅKIBS 2: Linnea O, Maya M, Isabella M, Ida, Lovisa & Tindra

Kl. 13:00 gick vi igång med första 2 matcherna och det var våra 2 ÅKIBS lag som ställdes mot Vellinges stolthet Gårdarike IBK som hade 2 lag med, Gårdarike var inte så många men deras tjejer kämpade på jättebra precis som våra härliga tjejer gjorde och det blev mycket spännande och välspelade matcher. Dessa jämna matcher utvecklar våra tjejer jättemycket.
Vi ska försöka i möjligaste mån att alla ska hinna vara lagkaptener innan säsongen är slut och i dessa första 2 matcher så var det Maya Mäkelä för ÅKIBS 2 samt Hanna Persson för ÅKIBS 1. Ni gjorde det jättebra båda 2, bra jobbat!

Kl. 14:00 så var det dags för ytterligare 2 matcher och nu hade även Munka Ljungby anlänt med sitt lag. Vi tackar Munka för att dem med kort varsel kunde komma då 4 lag lämnade återbud, stor eloge till Munka och deras unga tjejer, som med sitt unga lag kämpade på jättebra.
ÅKIBS 2 spelade mot ett av Gårdarike lagen och i denna match så fungerade spelet jättebra och man hade lärt sig ganska mycket från första matchen och man tog med sig det till denna match och spelade ut hela sitt register. Vi fick prov på bra backspel, passningar bakom mål och att man pratar med varandra, vilket gör att allt blir så mycket lättare. Dessutom en hel del läckra mål!
Kapten i denna match var Linnea Ottosson som gjorde det jättebra.
Lovisa kunde tyvärr inte vara med i denna match men hjälpte Thomas & Fredrik vid bänken och peppade övriga tjejer och höll ordning på målräkningen till sekretariat, vi är jätteglada att du hjälpte oss Lovisa!

Kl. 15:00 var det dags för sista matchen för dagen och den gick mellan ÅKIBS 1 och Munka Ljungbys tappra tjejer. Jättebra match från våra yngsta tjejer (födda 2005) uppbackade av några äldre tjejer som också gjorde det jättebra. Mycket fint passningsspel över hela banan, vi fick även se prov på mål "köksvägen", backarna tittar upp innan man passar iväg bollen & många fina mål!
Kapten i denna sista match var Amanda Agersten, som gjorde det jättebra!

Vill man se energifulla & målrika matcher så kom och stötta våra unga tjejer, resultat räknas inte men kan avslöja att vi lyckades göra ca 40 mål, så tjejerna vet var målet är beläget. Men ännu viktigare i denna ålder är att man utvecklar klubbteknik och passningsspel och det har vi även kommit långt med, tjejerna tar åt sig och utvecklas hela tiden.

Avslutningsvis vill vi tacka alla som hjälpte till och gjorde detta till en härlig eftermiddag för våra tjejer och gäster.

Nedan finner ni lite bilder från dagen:














/Stolta Ledare

1 kommentar:

Anonym sa...

Världsklass på referatet.
Tack ifrån Fam Engwall.

Skicka en kommentar