tisdag 29 januari 2013

MATCHER SÖNDAG 27 JANUARI

Hej,

Till att börja med måsta jag säga att i söndags såg man vilka steg ALLA tjejer  har tagit sedan vi började spela i höstas, riktigt kul och se och som ledare satt man långa stunder och bara njöt på bänken.
I söndags samlades vi tidig morgon för att bege oss till Helsingborg för 4 matcher med våra 2 lag. 15 förväntansfulla tjejer & föräldrar samlades vid Sporthallen.

Denna söndag testade vi att köra våra äldre tjejer i ett lag och våra yngre tjejer i ett lag, det är inte säkert vi kör på samma sätt nästa gång. Men denna gång passade det bra då vi visste ungefär hur dem andra lagen hade det i sina åldersstrukturer. Det visade sig att passade bra denna gång, då framförallt våra yngre tjejer spelade väldigt jämna matcher vilket utvecklar dem väldigt mycket.
Lag ÅKIBS 2 (Thomag lag), Linnea P, Maja P, Maya H, Amanda S, Frida & Issa
Lag ÅKIBS 1 (Rolands lag), Isabella M, Ida, Hanna, Alva, Amanda A, Maja E, Sara, Maja I & Tindra

Innan alla matcher kör vi våra hejaramsor (ca 3-4 st på lager just nu och fler verkar komma in från tjejerna som är påhittiga!), dessutom hejaramsa i pausen om vi kommer ihåg. Efter varje match är det viktigt att tacka motståndarna med handklapp och tacka för matchen (viktigt att visa respekt för andra laget) och naturligtvis ska även publik tackas efter match med klubborna och tjejerna vet precis vad som ska göras, jätteduktiga!

Första matchen var med ÅKIBS 2  mot Gårdarike IBK 2 och i denna match fick Linnea Pfeiffer prova på att vara kapten, vilket hon gjorde jättebra (vi ska försöka få alla att prova på detta under säsongen).
Jättebra match av tjejerna där man fick se prov på att tjejerna har lyssnat när det gäller att möta upp bakom mål, spela längs sarg, prata med varandra, köra köksvägen, titta upp innan man passar och ännu fler saker. Kul att se tjejerna tar till sig vad vi tränar.
Detta gäller båda lagen och alla matcher.

Andra matchen var med ÅKIBS 1 mot Munka Ljungby, som var en mycket jämn match och kul att se våra yngre tjejer spela så bra mot ett bra lag. Har pratat med Munkas ledare efteråt och dem var jättenöjda också och tyckte det var mycket bra för tjejerna att spela så här jämna och täta matcher vilket utvecklar tjejerna.
För 2 av tjejerna (Amanda & Isabella) så var det deras första matcher i ÅKIBS tröja och vilken bra match ni gjorde precis som alla andra 7 kämpar.
I denna match fick Tindra prova på att vara lagkapten och hon gjorde detta jättebra!!

Tredje matchen var med ÅKIBS 2 mot Gantofta och i denna match vaskade vi om lite i 3:orna och vi körde runt lite i positionerna, så att alla får prova på att spela på olika platser. Återigen en jättebra match av våra tjejer. Ett tag var vi bara 4 tjejer kvar, då 2 smet ut på toaletten mitt under match (1 tjej bad om lov innan men 1 tjej tog nog chansen och stack med den andra ut), allt kan hända under match,men som tur var hann tjejerna nästan tillbaka till nästa byte.
I denna match fick Amanda S prova på att vara kapten, vilket hon skötte mycket bra.

Fjärde och sista matchen för dagen stod mellan ÅKIBS 1och VV84 och vilken match det blev, härliga kämpatag från båda lagen och matchen böljade fram och tillbaka. Vi på bänken kände hur pulsen/spänningen steg även på läktaren och hejaropen gjorde att vi fick ny kraft och gjorde en jättebra avslutning!
I denna match fick Roland en något motvillig Ida att vara kapten, viktigt att försöka pusha barnen försiktigt framåt utan att tvinga, men Ida gjorde en kanoninsats som kapten!

I båda lagen pratade vi under/mellan matcherna att visa respekt för motståndarna, tänka på hur vi pratar under matcherna och från bänken.
Viktigt att även hålla nere klubborna så man inte skadar motståndarna och det var något domarna även tryckte på under matchen vilket är jättebra!
Något att tänka på är att skaffa skyddsglasögon till barnen, finns att köpa i sportaffärer för ca 200-300:-
Tjejerna lyssnar och tar till sig vad vi säger, jättebra.


Tack även till mammorna som tog hand om omklädningsrummet och höll ordning på allt där.


Nedan har vi lite bilder från dagen:

















Nu längtar vi redan till nästa matcher som går av stapeln redan söndag 3 februari hemma i Sporthallen, kom och heja på våra energifulla tjejer!

/Oerhört nöjda & stolta ledare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar